Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Tuesday, August 2, 2011

Wawa- Puasa.

Memang patut paksa budak ni puasa sebab berat dia sekarang 23kg, kerja dia bila balik dari skul asik makan-makan-makan. Banyak baju & seluar dia yg dah ketat, in fact suar raya yg aku bli utk dia pon tak muat, nasib ada kawan nak bli.

1st day puasa oklah sebab dia cuti sempena sukan sekolah dia hari sabtu baru ni, so duk rumah blh mak aku monitor. Tapi mak aku tu cepat cair jadi  aku pon kejap-kejap call dia tanya makan ke tak..pastu suruh Anis jadi spy haha. Yang tak boleh tahan kejap-kejap ambik gelas nak minum, bila aku kata "mana boleh minum, kakak kan pose" dia buat buat muka tenuk.Patu dia dok ulang ayat "berapa jam lagi nok buka Ibu?" kalau ikutkan memang kesian tapi bab mendidik ni kena buang perasaan kesian lagipun dia bukannya terjelepok..aku tengok ok jer tengok ipin upin.

Petang tu bawak dia gi Bazar Ramadhan. Salah satu syarat yang aku bagi kat dia kalo nak gi bazar ramadan kena puasa. Bukan apa dia suka sgt gi bazar ramadan tu, nak bli mercun, bunga api nak bakor duit ibulah tu. Terpaksalah ikut kasi dia semangat sket nak puasa.

Tahniah kakak, 29days to go !!!!!




glitter-graphics.com

1 comment:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bagus wawa! teruskan usaha.... al-hamdulillah dah berjaya dia smlm..bangga aku tie :)

Last Comment