Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Wednesday, August 24, 2011

Blueberry cheese tart



Memandangkan anak-anak adalah hantu cis, jadi apa-apa resepi yang berasaskan cis haruslah aku cuba kan. Resepi bluberi cistat ni aku ambik kat blog ZURA sebab resepi dia tak guna banyak bahan dan kompem menjadik. Kredit to ZURA  yang menyambut ulangtahun perkahwinannya yang ke-9 semalam. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan, memakbulkan semua doa, memperkenankan semua permintaan kalian. Amin.

BLUEBERRY CHEESE TART

Pastry:-
250g butter
125g Gula icing
1biji Telur
440g Tepung gandum

Filling:

250g Philadelphia cream cheese
60g gula castor
20g butter
1biji Telur

Blueberry filling secukupnya

Cara:
1. Kacau butter dgn icing sugar sampai sebati - aku guna senduk kayu je
2. Masukkan telur, kacau sampai sebati.
3. Masuk tepung, gaul hingga jadi doh.
4. Ambil sikit adunan dan tekan dalam acuan tart.
Cucuk adunan dgn garfu agar x menggelembung masa proses bakar.

5. Bakar separuh masak.

Untuk filling:
Pukul cream cheese, gula dan butter sampai kembang, masuk telur dan pukul hingga rata.
Sudukan cream cheese ke dlm tart shell & kemudian bubuhkan sedikit blueberry keatasnya.
Corakkan dgn menggunakan lidi.

Bakar sekali lagi hingga cheese masak

1 comment:

luahfikiran said...

SALAM,
SUKA CHEESE TAPI CHEESE CAKE DAN CHEESE PIZZA

Last Comment