Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Monday, October 18, 2010

Lombongan..apekah???

Anak aku si Wawa ni dah lama sgt nak naik bas. Asal tgk bas jer mulalah jerit2 ala histeria...
Kalo benti kat traffic light, kebetulan ada bas dok sebelah, mulalah dia melompat, menjerit "bas.!bas!!yey! yey!! nok naik bas", kalau boleh nak terbang masuk dalam bas. Kengkadang sambil memandu aku kesian tgk mak bawak anak2 kecik tunggu bas, tapi kes anak aku tebalik sebab anak nak naik bas mak tak bawak.(Makcik tunggu bas kita tukar anak nak ??hehe..) Ada ke anak-anak orang lain yang histeria tengok bas mcm anak aku. Yang pelik GBS dia tak layan plak...


Aku ni bukan apa, tak koser sesaje nak bawak dia naik bas. Nak kemana? dengan sape, bila? dimana? untuk apa? Dah gila ke aku ni haha...


Kat sini plak bas jenis bergerak dari satu daerah ke satu daerah bukan mcm bas kat bandar yg bawak round dalam bandar je. Nanti sampai ke hentian satu lagi takkan aku nak naik bas sama pusing balik plak. Kalo nak ajak laki aku lagilah. Aku kompen dan gerenti memang dia tolak masak-masak(asyik mentah2 je kan). Pastu terpikir tak sanggup aku nak bawak dia naik bas Tong Aik(sebutan to'ek). Tengok asap jer aku dah pening, hamboi kemain lagi kan...padahal dulu-dulu tulah kenderaan aku time nak gi dating .Eh aku nak citer pasal rombongan tadi kan hehe...

Sebenarnya 28hb 10 ni aku nak bawak Wawa naik bas.Nak gi lombongan dia kata.. bukan aku kata aku tak pelat okeh. Tu pon tak berapa tercapai hasrat dia sebab dia nak naik bas 2 tingkat. Kemain lagi, bagi wing nak drumstick kan. So jadual perjalanan adalah seperti berikut.


 Kerteh     -     Putrajaya       -     Nilai      -    Melaka       -      Kerteh




So sesape yang berada dekat2 dengan lokasi aku nak gi tu boleh la kita blind date (Sue ko kat Putrajaya kan? tak sudi ke cipika-cipiki dengan aku).


Lupa nak gitau aku gi dengan Wawa jer. En laki haruslan tak joint rombongan cik kiah ni, lagipun sape nak jaga anak-anak kan hehe...




*** Tq, sila datang lagi ***

5 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ko bgtau je bila ko dah sampai kt pjaya..nanti aku zassss carik ko n wawa wokeh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

den pun dekat sangat la ngan putrajaya tue...nak datang rojer2 la..leh kita berdating2... :P

Jasfyra said...

umah aku pun dekat sesangat ngan putrajaya..ko dtg nanti calling2 aku

kakLuna said...

ajar anak naik bas ok apa..sbb dr situ boleh tunjuk pd dia erti kesederhanaan.

saya pun dok praktis pd hari2 tertentu sy bwk anak naik rapid penang.tapi balik, naik kereta.

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Sue, Yus & Zura - Insyaallah nanti aku tepon ye...

Kak Luna _ memang teringin sgt nak naik bas..nak2 skrg dah ada bas dabel deker...tapi lagi best ajar anak naik bas tong -teng - tong - teng kan...baru ada feeling naik bas haha

Last Comment