Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Sunday, January 29, 2012

Tentang gigi

Semalam gi jumpa dentist, plan nak cabut gigi depan Wawa bahagian atas sebab orang kata kalau cabut dulu gigi susu anak nanti gigi kekal tumbuh cantik tak berlapis macam gigi saya. Alkisah semalam sebatang lagi gigi bawah Wawa tercabut dan sebab giginya susunya masih ada jadi gigi yang baru tumbuh tu cilok ikut lain.Dah berlapis gigi bawah dia macam huruf 'V'.

Hampir sejam setengah menunggu, bila sampai turn Wawa, Dr gigi tu kata tak boleh cabut, sebab gigi atasnya kukuh lagi. Mungkin bila dia darjah dua atau tiga baru giginya tercabut aku pon macam kecewa lah jugak, dah la menunggu sejam lebih, sampai turn gini plak jadinya. Dr tu tambah lagi kalau gigi makpaknya berlapis kebarangkalian untuk gigi anak berlapis adalah sangat besar, bila aku kata "itu pasal la saya nak cabut dulu takut jadi macam gigi saya", dia balas "kalau cabut awal sangat, nanti gigi kekal nak tumbuh takde signal". Alahai nak signal la pulak. Ada ke sape-sape yang ada pengalaman cabut gigi anak, aku ingat nak gi klinik lain la, sebab cam tak konfiden jer dengan jawapan Dr tu. Aku rase macam tu sebab aku patient terakhir untuk sesi itu. (Klinik tutup pukul 12.00, masa aku masuk dah 12.45) jadi Dr tu dah malas nak entertain, mungkin dia nak balik masak ke apa ker.


               Saya suka gigi Nur Fazura (Gambar dari pakcik goog..)

3 comments:

Jasfyra said...

ala..xtau menahu plak tie..sbb dina pun xpenah cabut gigi lg..tp takut gak gigi dia jadi gigi ka[ak cam aku..haha

MAYA said...

teruknye dr tuh.. kita nk gigi anak kita cantik.. tunggu lama tp gitew lak kan.. try bwk pg klinik lain lah kot2 boleh buat..

Irfa said...

ada lak cakap camtu.tak tahu pulak saya yg kalau mak pak gigi berlapir boleh jadi menurun kat anak2,sedih la sbb saya pun gigi tak cantik tersusun cam fazura tu.tapi idaklah macam ayu raudhah tu(hehe..tapi ayu tetap cantik kan)

saya pun dah cabut gigi depan si hero dan gigi kekalnya baru tumbuh sebatang.harap2 giginya cantik

Last Comment