Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Tuesday, January 17, 2012

Rutin buat masa ini...

Sekolah baru mula tak sampai dua minggu, tapi berat saya (memulakan entry utk tahun 2012 dengan gantinama yang lebih sopan) dah turun 2 kilos. Berat juga tanggungjawab bila anak dah masuk sekolah yang betul-betul sekolah ye. Masa tadika dulu hantar anak pukul berapa pon x kisah, beg sekolah anak takyah cek, sekarang dari seluar dalam, seluar panjang, stokin, anak tudung, mak tudung semua nak kena complete malam tu gak kalau taknak kelam kabut pagi esoknya.

Anak-anak wajib nak bawak bekal. Jadi kena siapkan 3 bekal . Memang macam tak susah sangat nak wat bekal ni, yang jadi susah kalau Solehah bangun time saya baru jer nak capai senduk. Teringat pulak kat senduk Kalau masa tu saya dah siap basuh senduk takpe.

Buat tatapan anak-anakku bila besar kelak. beginilah pengorbanan ibumu demi untuk membesarkanmu.

6.00 ~ Bangun mandi, kuarkan bahan utk bekal anak
6.15 ~ kejutkan wawa, mandi, solat subuh
6.30 ~ Siapkan bekal, sementara wawa layan katun
6.45 ~ Baru suruh wawa pakai seragam.pakai awal-awal takut berkedut.
7.10 ~ Wawa dah selamat pergi sekolah.
7.15 ~ kejutkan Anis, mandi pakaikan baju pastu paksa tengok kartun
7.30 ~ Kejutkan Solehah, mandikan pastu sediakan sarapan kalo dorang nak sarapan dulu
7.45 ~ Keluar dari rumah hantar anak ke taska.

12.00 ~ Ambik anis dari PASTI, transit kat opis jap sementara pukul 1.00
1.00 ~  Hantar Anis rumah nenek dia

5.00 ~ Ambil Solehah di PERMATA, terus ke rumah nenek.
5.20 ~ Periksa kerja sekolah Wawa
6.00 ~ balik rumah, kemas sikit2, basuh baju, mandikan anak-anak
7.00 ~ Hantar Wawa & Anis mengaji (Tugas ni gilir dgn hby)
7.10 ~ Masak untuk makan malam
8.30 ~ Ambik anak-anak mengaji
8.45 ~ Makan, basuh pinggan, sidai baju
9.30 ~ Check kerja sekolah Wawa, kemas buku untuk esok, tidurkan anak-anak.
Tung-tang-tung-tang pukul 12 baru boleh landing ..uish penatnya..

5 comments:

MAYA said...

sy yg takde anak masuk skolah pon fenatsss..walau br tadika tp sbb ofis jauh dr rumah..pon fenats..TAPI kenapa berat sy tak turun2??? hehe

ke nak tunggu zafirah masuk darjah 1 br boleh kurus??? :)

mmg penat kn kak..nak2 kita ni bekerja..lagilah fenatsss.....

Jasfyra said...

hai super mak!!!!!!

jadual ko lebey kurang ngan aku.penat gila anak2 dh g skul kan.aku rasa cm nk benti keje pun ada..hahahaha.tp xpe, sebenarnya walaupun kita penat tp kita puas dpt buat suma tu kan.

selalunya malam hubby aku tlg masukkan buku dina ikut jadual tok esok.tp aku cm xpuas hati, slow2 aku punggah n cek balik..x ke cari keje namanya tu?wakakakakak

apa2 pun kita mmg super mak la tie

lieyalatif said...

LEBIH KURANG jugak mcm rutin lieya...aduh mmg tercabot lutut rasenye....lieya ni pun seb baik le hubby byk tolong part basuh n sidai baju...kalo itu pun kene buat adoi mmg esok tak bgn pagi dah sebab penat ekeekekekek...

tapi nak buat camne...hidup harus diteruskan heehehhe

Irfa said...

baca pun sy dah penat .hehe

ermayantizakaria said...

hai, sy erma. sy pun ada 3 org anak, kena plak suami keje x tentu masa.. kita ni mmg super.. super.. supermom.. jom jemput lawat blog sy @ http://ermayantizakaria.blogspot.com/

Last Comment