Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Tuesday, July 6, 2010

Saspen jer !!!




Kisahnya sejak seminggu lepas saya rasa cam ada bende 'bergerak' dalam perut. Rasa cam gerakan baby.. ah sudah. Saya ambik protection sebenarnya 'IUCD' takkan boleh pregnant, tapi kalo dah rezeki Allah nak bagi..gunalah protection apa pon kan...


Hari rabu baru ni saya dah bli pragnant test check negetif, tapi orang kata kadang2 tak tepat gak result dia so... masih berada dalam tanda tanya. Perut pon asik gedik-gedik jer..buat saya makin susah hati sebab saya ada makan maajun Anggun Bistari yang ramai org makan skrg ni dan amalkan jus bidadari gak..maajun2 ni kan panas, risau plak.


Hari ni masa lunch saya pon kuatkan hati gi clinik, dengan nevesnya toksah cakap la..macam la 1st time ngandong kan hehe. Bukan apa kalau dah bergerak2 tu mean baby dah 4 or 5 bulan, kesian Solehah kecik2 dan nak dapat adik. Takut saya tak tercakna anak2 dan sure Hbby suh benti kje...tu je yg saya pikir bukan nak tolak rezeki dari Allah. Kalau dah komfirm mengandung kena la saya jaga kesihatan takleh dah masak sadin sokmo-sokmo walaupun kami anak beranak mmg ske sadin..skrg ni bli sadin cap Ad*bi memang x sesedap cap A**M tapi yang penting keluaran bumiputra kan..eh melalut pasal sadin plak.


Okey hasil dari pemeriksaan sah saya tak mengandung. Dr cakap mungkin salur darah, dalam badan kita ni kan banyak sel darah, mungkin sebab tu lah saya rasa gerakan tu, kata Dr sambil periksa perut saya tapi saya pandang cuak je muka dia..nasib Dr tak tanya "saya Doktor ke awak Doktor??" pastu dia pon scan plak agaknya dia rasa saya tak puas hati dengan penerangan dia, memang pon haha... pas scan baru puas hati... So, no need to worry.Boleh la belasah durian tetiba teringat pic doyan kat blog Sue
Saya masih musykil lagi ni. Sebab gerakan dalam perut agak aktif..ikut pengalaman kalo gerakan camni saya mengandung dalam 4-5 bulan kot . See takmo terima pendapat Dr huhu...bukan apa saya x pernah rasa camni. Last-last masa nak bayar bil "Dik bagi ubat cacing dewasa satu" . Saya wat andaian sendiri mungkin perut saya ni banyak cacing, tu yang dok gedik-gedik santai tu. Awas ko cacing . Malam ni mati menggulupur la ko dek penangan ZENTEL ni.

4 comments:

umialya said...

hahaha... pandai2 je wat rx sendiri.

Puan Iza said...

iskh...suspen jer la tie...hrp2 cacinglah dlm perut tu kan....hehehe...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hahaha ko ni menakutkan aku jek....wakakaka bape lama ko tak makan ubat cacing nih? hak hak hak hak

Jasfyra said...

xde la tu kot..doc siap scan lagi tu..hihi
aritu aku da jumpa ubat cacing dlm bentuk tablet.mesti lg best dari air cam zentel tu.masa aku bg anak aku melalak2 xnak mkn..lps ni nk beli yg tablet

Last Comment