Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Wednesday, June 16, 2010

15.06.2010 ~ Tengah bulan, tengah tahun

Solehah hari ini@1 thn =9kg Solehah masa lahir berat 2.39kg

Semalam genap setahun umur Assyifa Solehah . Selamat hari lahir Solehah sayang, ibu doakan adik baby comey cayang kasih membesar bagai johan..skrg berat dia kurang sekilo je dari Anis semangat kesukanan btol. Ibu juga doakan Adik jadi anak yang Solehah, Sesolehah nama yang ibu pilih untuk adik.

Xceli semalam ibu EL, sebab babysitter Solehah mtk pelepasan jaga Solehah seminggu nak wat kenduri sambut menantu pak sedara dia.Untuk makluman bb sitter Solehah ni masih anak dara dan muda belia sweet 19 hehe. Biasanya kalo bb sitter Solehah ni ada hal ibu tinggal je Solehah rmh nenek dia tapi kebetulan kemarin nenek ada hal nak ke KT so terpaksalah ibu amik EL. Dalam kepala dah plan baik punya hehe. Hantar Wawanis ke taska pastu gi Mesra Mall ngan Solehah. Bukan tanak bawak budak berdua tu tapi kot tak terkawal coz Ibu kena handle 3-3 tu nanti. En Hbby plak out station (1st time besday anak Hbby takde) so Ibu decide takyah bawak wawanis..nanti Hbby balik boleh gi lagi kan. Dah plan nak celebrate kat SR..beli jer ciskek yg sliced tu..ni mak ke anak yg nak makan nih… pastu bawak Solehah round2 mall..wah cam santai je kan.Tapi tu plan je..tak terlaksana pon ..sebab malam tu nenek dia call…

Nenek : Mek, mung cuti esok kang (mak panggil saya Mek jer …)
Ibu : Ho mok, tel doh bos sakni kabob nok cuti kecemasan..apa yg cemas pon tak taulah haha
Nenek : Doh mung gi skali ah Ganu Esok(merujuk kepada K.T, saya kat kerteh), buleh gi rmh Pok Ali (Pak sedara), kot2 ada buah kayu (buah-buahan) buleh gok makan.
Ibu : kantoi plan aku(Dalam hati je la)..buleh gok mok..oklah nati kita siap baju dge bekal budok2 ni…

Begitulah kisahnya..kita hanya merancang Allah yang menentukan. Ini kalo wawanis besar esok2 baca kisah ni..mesti kata..ha tulah ibu tanak bawak kami sangat…

Dan smalam Solehah sambut besday sambil bersoping kat kedai payang..tak ambik pict kat kedai payang sebab org ramai giler.. cuti sekolah kot, memasing ibu tgk membokan(membolot sakan) sutera digital smpai 4-5 pasang. Tanak tanya saya bli ke tak ?? saya tak pakai kain mahal2 ni..pakai yg murahan sajer.hehe. Oh lupa nak bgtau tiap kali terserempak dgn telo penyu saya mesti beli..Since ngandongkan Solehah ske beno makan telo penyu padahal sblom ni bau dia pon xleh blah dah. Patutlah ibu tgk muka solehah boolat mcm telo penyu.

6 comments:

Jasfyra said...

beso dah solehah...hepi besday solehah..semoga menjadi anak soleh cam nama kamu jugak ye...wah, ko p pasar payang soping apa?

Puan Iza said...

mcm kenal jer baju yg solehah pakai tu hehehehe.....

selamat hari lahir solehah! kejap jer dah 1 tahun kan....

Tie-Ibu wawanisolehah said...

thanks for da wish zra...moga solehah la anak ak ni yer..jgn tir mak dia..rock sket hehe..
ak ingat nak bli toto dgn selimt yg kain ala2 cotton t mrah giler rm18ingit tapi dok rewang2 last2 lpa

umminabilah said...

hepi belated besday solehah...moga jd anak yg solehah , yg baik dan dgr cakap ibu bapa tau...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

selamat hari lahir solehah! :) hahaha kena bw gak suma anak2 tie :)

~~ciklinn~~ said...

hepi besday solehah....

alololo tembamm anak dara ni ha.. geramm ciklinn tgokk

Last Comment