Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Monday, June 14, 2010

Minta maaf banyak-banyak

Dikesempatan ini.ibu wawanisolehah nak mtk maaf bebanyak....chewah macam raya plak kat pemenang saguhati wawa 5th besday giveaway sebab belum berkesempatan pos adiah tuk dak2 kenit nih... Ada mak pemenang yg srh pos hadiah lepas sekolah dibuka sebab dorang bercuti..so saya pos sekali harung la yer.

NI NAK CITER PASAL LAIN PLAK…
KESELAMATAN ANAK!!!

Nak Tanya mommy-mommy kat luar sana, kalo korang singgah bli bekpes or beli brg kat kedai runcit (yg boleh nampak anak dr dalam kete & ambik masa x sampai 5minit) korang bawak anak or tinggalkan dalam kereta?? saya ni kadang2 kalo benti nak beli brg seketul dua tu malasnya nak bawak anak..sebab rasa mcm benti sekejap je kan.nanti kalo anak2 trn skali mcm2 plak dia nak. Biasanya saya wat camtu kalo ke kedai kat kawasan permahan saya ni je tapi dalam hati berdetik gak..kot org curi kete..dia bawak lari dgn anak2..nauzubillah.

Ni nak citer kisah pagi tadi..berderau gak darah bila ingatkan balik. Citernya camni, saya benti nak bli bekpes. Gerai tu tepi jalan je mmg boleh nampak anak tapi lot paking takde so terpaksa benti btol2 line tepi tu. Sblom kuar dah remind budak berdua tu jangan turun…tapi tgh saya dok tungg nasi lemak nampak anis congek-congek berjalan kearah saya…berlari saya gi hunga (terkam ) dia. sambil dok pikir Anis keluar tadi kot pintu belah pemandu ke penumpang. Kalo kuar sebelah pemandu, budak2 sure dia tak tengok kete ada ke tak kat belakang kan ..pagi2 jalan utama plak mmg la sibuk. Ish masa tgh menaip ni pun dok terpikir-pikir lagi.Pas bli cecepat masuk kte tanya Wawa adik kuar ikut mana tadi..dia kata belah penumpang…Syukur Alhamdlillah pasni takleh careless dah dengan budak 2 ni…Even ibu dia warning ala2 mak rimau pon dia berani langgar pantanglarang lagi tu.


Pasni kena beringat sokmo. Bak kata orang tua jangan dah terhantuk baru nak terngadah...Tampar pipi sendiri sebab cuai .

2 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

iskh2 tie... jgnlah buat camtu...aku setakat hari ini mmg x pernah tggl maryam dlm keta....aku ni kan suka pk yg bukan2.... so mmg tiap kali aku turun aku angkut minah tu sama...lantak la klu dok dgr aku jerit2 nama dia..maryam skrg boleh tahan gak klu buat perangai...

mamalieyna said...

iiissshh bahaya tuuu..nampak cam simple je kan..tp bila dh terjadi pape, nyesal tak sudah..haishh.. mintak simpang la kan..tapi tu la..jgn buat lagi..bahaya!

*psl hadiah tu..takpee..kita tak kisah..^_^

Last Comment