Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Wednesday, July 28, 2010

Saje nak bercerita

En Hubby - pandang aku atas bawah, sambil geleng-geleng kepala..motif???

Hubby : Ibu paka gini ker ?
Aku : Bakpe plok ? seksi ker... (Aku pakai blouse, kain labuh)..sebelum Hby kata apa2 aku jawab dulu..Bukan baju ni yg seksi Bie, Ibu ni koho gemok, baju ni dulu ok je denge ibu, tapi bila ibu gemok baju ni napok sexy la ...
Hubby : Kita gi cari baju la ke ibu.. kesian agaknya tgk bini dia dok paka baju ketat...Bukanlah ketat sgt , kalo aku tukar baju lain pon gitu gak gayanya, sebab dulu aku saiz duyung..sekarang saiz dugung ..ngee

Gi giant mesra mall..beli barang dapo, lusa En Hby out stesen ke Labuan, tak taulah sempat balik ke tak sebelum puasa. Tengah2 pilih barang..

Hubby : Derah la ibu, kang dok dan nok bli baju..masa tu dah kul 9.15..

Bersungguh plak dia nak belikan aku baju..aku bukan apa..kalo setakat 1/2 jam nak pilih baju bukan aku ler tu..sekurang2nya 2-3 jam..aku bukan cerewet tapi kalo aku x berapa berkenan memang aku x pakai. Bukan pilih brand ke apa..baju pasar malam pon aku pakai ...

kesudahannya tak beli barang sehelaipon baju..Aku rasa baik dia bagi duit aku gi bli sendiri, lantak ler aku nak memilih 5-6 jam pon.

Lari banyak alligment aku ni, kalo baju lama seme dah jadi barut nangka, kawan2 yg lama tak jumpa pon tegur "ada isi pula ker" aku patut la ambik tindakan segera.

8 comments:

Jasfyra said...

ko sama jenis cam aku..memilih baju 2-3 jam..kuar kedai tu masuk ekdai lain,p tempat lain lak..hahahaha

paling xsuka soping baju kalo org dok tunggu..rasa rimas.

Fieza79 said...

badan dh nek baju pon terpaksa bertuko baru dgn saiz skali la....takpe itu tndanya sihat bahagia dan cukop mkn..

ch@ said...

kita nnt taktau pula mcm mana, anak baru sorg ni, bj lama still muat lagi. smua longgar², akan datang??? huuu... wait and see je la.

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Zura~ ha,ah la..sgt rimas kalo time soping ada org jadi jaga..silap2 hb boleh masam muka dgn en hby x pasal2 ..

Fieza79 ~ Betul gak fiza..cukup segalanya zahir & batin apeke tak gemoks haha

Cha ~ Akak masa anak 1 & 2 okey lagi..masuk anak ke3 allingment dah lari

izz said...

kita serupa... huhu.. dok bersungguh dimulut tp teh herba pon susah nk minum ato buat2 luper.. hahahaha..

tie, jom join beli baju raya english cotton ready made...

SyahNur said...

betul la, kalo pilih baju ngan en.hubby mesti x puas sbb org lelaki ni asyik nk cepat je.. huhu...

alinac lover said...

diet kak~

hasma said...

setuju...
sebelum raya...
" Yang, jom kita g shopping baju raya "
2 minggu kemudian
" Bila nak g beli baju raya?...kata nak beli baju"

" owh...dah beli dah "

Kui..kui..kui...

selalu cakap tak serupa bikin...

lok..lok..nak ajak hubby..baik ma g sendiri aje...

Last Comment