Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Monday, May 3, 2010

Kuat makan salah , tak nak makan pon salah

Tajuk di atas bukan berkaitan dengan aku, tapi anak-anakku. Daku macam biasalah berat naik
10 kilo dah diet gitu-gitu jer tapi still tanak turun..haritu ada gak cuba diet karbo by Dr Atkins tuh tapi bila baca betul2 rupanya bf mum tak digalakkan diet cara ni. Mud masih hepi walaupun naik 10kilo lalala...ni gelak bebetul ke, gelak terpaksa ni ...

Ok berbalik pada cerita di atas, Wawa sekarang ni kuat betul makan.
Naik risau plak takut obes. Menu dia, pepagi mesti nasi lemak or nasi minyak, kuih mueh sorry la dia nak makan, Plak tu kena bli kat kedai kegemaran dia. tengahari kat sekolah tak tau dia makan apa, tapi belah petang sementara nak siapkan makan malam, kena bagi dia makan apa2 dulu untuk alas perut macam mee, n. lemak (peberet dia n lemak okey) atau beger or paling takde pon roti gadenia perasa coklat..itupun dia masih bersungut kata lapar..kejap2 tanya "ibu siap dok lagi masok?" kalau orang dengar mesti kata aku dera anak, kasi anak makan lewat. kalau plan nak makan kat luar dengan Hbby pon mesti kena bagi ini budak alas perut dulu..kalo tak monyok je muka kat meja makan. Oh lupa nak cerita kalau masak lauk peberet dia..mau dia ulang makan sampai 5-6kali..serius cakap kalo lauk fav dia kena nanok nasi lebih secetong or dua cetong dari biasa.Kalau aku marah dia makan banyak dia kata nak jadi 'gagoh'..adulah anak budak pompuan takyah la gagah perkasa.

Adik dia si Anis plak tanak makan.Puas pujuk baru nak makan..itupun kena suap.Kadang-kadang sambil bagi solehah makan, suapkan dia sekali. menu dia pagi petang koko crunch, kalo kasi tu laju jer tapi rasa cam tak seimbang plak. Tak tau dah nak wat apa..tukar susu tak jadi apa gak..tetap menten kurus macam kerengga.

4 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aduh kita ni mak2 ni..anak mkn byk pun risau..anak x mkn pun risau..mcm2 hal kan...

tpkan tie kena kontrol gak kan..sian mula2 cute la anak montel nanti lama2 kena ejek plak dia...apa kata pasni ko try bg dia buah dl before makan malam... berzat pun iye gak...

aku rasa ok je anis amik serial tu janji ada cukup zat...

Tie-Ibu wawanisolehah said...

betul la sue,ramai anak makin banyak ragam...masa kecik ni memang la nampak cute dah beso esok2 mesti dia malu..pasni aku kena pantau la hehe

Jasfyra said...

wawa selera ek mkn..kalo dina jgn harap le tie..mkn memilih..xcam arissa..makan je apa yg ada..

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Tie to Zura _ loh camtu plak Zura..tapi aku tgk Dina cam bambam gak..Arissa kurus jer..agaknya Arissa metabolisma dia tinggi tak hhe

Last Comment