Derma palestine

glitter-graphics.comhref="http://dermapalestin.blogspot.com"> style="border: 0px solid ; width: 100px; height: 130px;" alt="dermapalestin" src="http://1.bp.blogspot.com/_Vm973LUvZDM/SSDqDx9PctI/AAAAAAAABCc/NeRE2IvJxuI/s320/logo.jpg">>

click sini gak ye

Nak cari apa? taip jer

Kawan Seperjuangan

Tuesday, September 28, 2010

Mari soping secara solo

Baru balik soping..bukan soping apa pun beli barang dapo jer. Biasanya kalo nak beli brg dapo secara pukal gi dgn Hby tapi tadi kebetulan gi byr instalment rmh, alang2 mebeng dah dok dlm mesra mall tu beli la sekali brg dapo.nanti boleh claim kan

Dan kesimpulannya yang dapat saya buat berbelanja secara solo adalah lebih aman, santai dan yang paling penting jimatttt..Macam tajuk perbahasan plak hehe...sebab apa jimat sebab saya boleh survey rege barang sepuas dan sekehendak hati..kejap-kejap gi tempat scan rege nak pastikan betul ke rege yg tertera kat rak tu. Kalau gi sekeluarga memang takde can nak survey-survey rege bagai kan. Dengan anak melalak nak menan, si kakak nak kencing lah, pastu terkejar-kejar nak gi makan plak, kaedahnya capai, masuk troli, bayor. Dan kesimpulan ke 2 yang saya dapat adalah susu pekat manis kat Gi**t adalah mahal. Cap Gold Coint yg kalau kat kedai biasa 1.90 dia jual 2.40.. itu blom tengok rege susu yg bervitamin..mau gi 3ingit.

Tadi saya berbelanja habis 150jer... tak termasuk beras, susu, diapers. Biasanya 250 hingga 300 sebab suami saya suka beli benda bukan-bukan pastu dia tak makan. Sangat jimat han..separuh dari harga biasa.

Bie pas ni bab-bab belanja dapur biar Ibu take over la yer, abi cuma hulur ongkosnya jer hehe...

3 comments:

KSWSK said...

mmg kak..kat G tu ada brg yg murah n ada brg yg beza dia amat jauh dr kedai2 lain..kdg2 sampai rm1..so kena la pandai memilih..belek dan belek..

Azueriena Norash said...

k.azue pun x suker shopping kat G tu...sebabb barang2 dier memang mahal...skrg kat T pun sama....brg2 dah naik...k.azue beralih arah ke C plakkk...nampak murah skett...

Tapi kan tie...kat pasar borong lagii murah tau...k.azue kalau shopping secara solo lagi best...sumer x nak beli...beli yg penting2 jerk...sebab kedekut keluarkan ongkosnyaa..muahahaha

Puan Iza said...

betul tie..iza pun suka shoppng secara solo...yg penting hubby bagi duit jer. pandai2lah kita nak beli dan pilih apa kan...hehehe....

Last Comment